Amman sabahlar olmasın

Evet Gomluk, dunku otobus yolculcugundan midir, kronik yorgunlugumdan midir nedir kalkamadim sabah. Bak, uyanamadim degil, kalkamadim, ince bir fark var aslinda.

Gece yatamadim hemen, oyle eve gelir gelmez yatmayi sevmiyorum, yatma derken 1-2 saat kestirmek icin yatarim da degilse ziyan oluyor zaman deyu yatmiyorum hemen, sansima da Gladyator vardi, izleyeyim dedim. Sonra nereden geldiyse aklima, bir kac kolbasti videosu izleyeyim dedim, izledim nitekim. Oyle oyle oyalanirken gec oldu saat iyice.

Sabah da ilk alarmlari duydum da sonrakiler yalan oldu. Sabah uyanmak icin 6-7 tane falan alarm kuruyorum, anca kaldiriyorlar ki goruldugu uzere yetmeyedebiliyor. Ilki saat 5’te falan caliyor alarmlarin. Duyarsam ne ala, bakiyorum saat daha 5, hop geri yatiyorum. Sonra 5’e 20 kala caliyor bir alarm, duysam bile aldiris etmiyorum genelde, bir 10 dakika kadar sonra bir alarm daha var, o da ayni. Hani sabah erkenden yapacak bir isim yoksa buna da aldiris etmiyorum. 6’yi 5 gece falan yine var bir alarm, burada ciddiye binmeye basliyor isler, fakat bu alarmla da kalkmiyorum, belki bir kufrediyorum hayata komple, yatmaya devam ediyorum. 6:14’te idi galiba sonraki alarm, huzunleniyorum bununla, kedilerden sirnasan olursa agliyorum biraz, “kalkmak istemiyorum” diyorum, “miyav” diyorlar. Son alarm 6:20’de, son alarm fakat onunla da kalkmiyorum, tavani seyrediyorum biraz, ne giyecegimi falan dusunuyorum. 100’lerce pantolonum tisortum falan var sanki. Bazen yattigim yerden e-postalarimi kontrol ediyorum, oyle de piskopatim.

Veya bugunku gibi oluyor iste, uyaniyorum, hayata kufredecek halim bile olmuyor, alarmlara aldiris etmeden devam ediyorum yatmaya. Sonra bir kalkiyorum, 9 olmus saat. Aslinda 8:20 gibi bir servis var macunkoy’den ama iste, saat 9 oldugu icin o servis kacmis oluyor. Biraz daha kasip 11’dekini de kacirinca boyle otobuse mahkum kaliyorsun.

Kahvalti niyetine bir seyler yeyip oyle cikayim bari dedim. Iki muz, uc bildircin yumurtasi, 1-2 corba kasigi bal, 2 bardak da sutu karistirdim, kralini yaptim hizli kahvaltilarin. Bir parca da cevizli sucuk luplettim ki ooh. Bir yandan da televizyon izliyordum, sufle tarifi veriyorlardi. Malzemeyi saymaya basladi adam; 450 gram un, 240 gram seker falan duyunca guldum ben de, oyle tarif mi olur, tartiyla mi yapacagim yemegi diye. Meger asil bombayi patlatmamis adam: 26 yumurta, beyazi ve sarisi ayrilmis olarak. Oha dedim, o ne lan. Meger 26 kisilik tarifmis, yapmisken cok yapayim demis adam, iki kisilik icin ayrica vereceklermis malzeme listesi. Iyi dedim, seyrettim yapilisini, en sonda verdiler iki kisilik tarifi, iste neydi, 40 gram un, 30 gram seker falan. Bir daha yuh dedim. Hani 450 grami falan goz karari tutturursun da 40 gram zor be, neyse.

Vaay, az kalmis Ulus’a. Bak, MetallicA yalan oldu yine, yine sonraya kalsin bakalim, elbet bir ara bahsederim ondan da, hatta az sonra belki de. Malum, hala 1 saatlik falan bir yolculuk bekliyor beni. Neyse Gomluk, selametle simdilik…